Две победи и един шампионски пояс завоюваха състезателите на Спортен клуб по кикбокс Спартак Пазарджик в 21-ото издание на професионалната верига Pro Fight, което се проведе в Дупница. Клубът от Пазарджик взе участие с трима бойци.

Илия Ненов игра финален мач за шампионски пояс в категория до 78 кг. стил К1. Поясът се разигра в две последователни галавечери, като на първата Илия спечели и доказа, че е фаворит в категорията. Ненов взе и втория мач срещу Костадин Стойков от клуб „Бултрас“ (Пловдив), който получи лекарска забрана след получен тежък удар с коляно. Припомняме, че Илия Ненов само преди седмица спечели трето място на европейското първенство по кикбокс.

Александър Рибников стил К1 категория до 67 кг. се наложи над Мелих Мюмюн от Десант (Добрич), с когото до момента си бяха разменили по една победа. Александър доминираше убедително първите два рунда. В третия рунд Мелих вдигна темпото, но Рибников все пак надделя с 2-1 съдийски гласа. В рамките само на един месец Александър участва на четири състезания, включително и на Държавното първенство по бокс за мъже. Той успя да стане трети на европейското за мъже в Турция преди седмица.

Ангел Коцев игра подгряващ мач във възраст (13-14 години) в категория до 57 кг. стил лоукик, но загуби по точки. Въпреки че е с година по-малък и доста по-лек от противника си, той направи страхотен мач и би изпратен с аплодисменти от публиката.

“Изключително представяне на профи ринга на момчетата от Пазарджик. Илия Ненов вече има статистика 3-0 и е без загуба до момента, а Сашо Рибников е с баланс 4-2. Така двамата приключват състезателната 2022 година. Браво на бойците на Спартак Пазарджик“, коментира треньорът Илко Аджов.