Стотици гости и жители на Пазарджик се събраха тази вечер на пл. Константин Величков“, за да участват в празничното запалване на коледните светлини, съпътствано със светлинно шоу и илюминации. По традиция стартът на програмата, в която взеха участие детски хор „Слава Русева”, театрална къща „Пластилин“ и поп изпълнителката Тита, започна в 18.00 часа. За пореден път дядо Коледа и малките му помагачи джуджетата провериха кой колко е слушал през годината, за да му подготвят подобаващ подарък.

Кметът Тодор Попов поздрави всички гости на тържеството, като пожела здраве и позитивни преживявания във всеки дом. „Гордеем се с децата на Пазарджик и техните родители. Благодаря ви, че оставате в нашия град, защото най-хубавото в него са хората“, каза градоначалникът. След обратното броене грейна петнадесетметровата елха, а заедно с нея и цялата коледна украса на пл. „Константин Величков“.

Празнично светят и останалите централни улици, както и мостовете над Паша Арк и Марица.

На 19 декември, празничната атмосфера ще бъде подкрепена с концерт на мандолинния оркестър „Елена Генова“ и дружество „Лира“, на следващият ден на сцената на зала „Маестро Георги Атанасов“ ще се изявяват съставите към читалище „Виделина“. На 21 декември ще бъде връчена наградата „Сладкопойна чучулига“, а от тогава до 23 декември ще заработи сурвакарската работилница към Регионалния исторически музей в областния град. На 23 декември ще се състои Коледното шоу на Младежки театър „Приятели“. Площад „Константин Величков“ отново ще се изпълни с хора на 31 декември, кагато заедно ще посрещнем настъпването на Новата 2023 година с  участието на „Диана Експрес“ и оркестър „Красен“.