Председателят на Младежки спортен клуб Пазарджик спортува Ренета Камберова откри турнир по кикбокс (стил лоукик), част от най-мащабното събитие за деца и младежи – Фрезколиада. Тя поясни от къде идва името на игрите и пожела сред присъстващите в залата да има олимпийски шампиони. „Трябва да си поставяте високи цели, колкото по-високи са целите, толкова по-добри ще бъдат вашите резултати.“ – каза Камберова. Тя пожела успех на всички.
Надпреварата започна вчера и продължава днес 28 май, неделя,  в зала „Васил Левски“ в Пазарджик.
Домакин на турнира е клуб „Спартак Пазарджик 2014“, 153 състезатели, от 25 клуба в цялата страна, ще участват в двудневната надпревара, каза председателят на клуба Илко Аджов.
Състезанието е за възрасти – деца, юноши и девойки младша възраст, юноши и девойки старша възраст, жени и мъже, във всички категории.
Фрезколиада се организира, благодарение на Lacrima и детската серия Frezco, Община Пазарджик и „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“.
Състезанията в рамките на Фрезколиадата ще продължат чак до началото на юли, с единадесет вида спорт. Най-напред се състезаваха представителките на художествената гимнастика, а кикбокса е вторият вид спорт, който е представен в рамките на Фрезколиадата.