“Асарел-Медет” АД получи наградата “Инвестиции в регионите” по време на втората Национална дискусия “Демографията няма цена”, организирана от кариерната платформа Bulgaria Wants You и Economic.bg под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.
Грамотата прие Лушка Паланкалиева – директор “Административни и регулаторни дейности” в компанията. По време на дискусията тя подчерта важността на доброто икономическо развитие и подкрепата за професионалното образование, така че повече млади хора да остават в по-малките населени места на страната. Г-жа Паланкалиева посочи, че има нужда от разработването на регионални демографски политики, които да отразяват спецификата на отделните общини и да допълват националната визия. Тя разказа за възможностите за кариерно развитие и за предприемачество в Панагюрище, като открои как социалните инвестиции на “Асарел-Медет” са създали нови перспективи пред местната общност в областта на туризма, спорта и здравеопазването.
Конкретни мерки как да се задържат младите хора в България и да се завърнат сънародниците ни от чужбина дискутираха днес вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, зам.-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, народни представители, кметове и хора от бизнеса. Какъв е образът на България, който стига до българите в чужбина през медиите, и как добрите новини да станат повече – това обсъдиха генерални директори, програмни редактори и водещи журналисти от национални медии.
“Асарел-Медет” за втори път подкрепя провеждането на тази демографска дискусия, защото този въпрос касае бъдещето на нацията и настоящето на всяко българско семейство, каза Лушка Паланкалиева и благодари на организаторите – тв продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов. Тяхната кариерна платформа Bulgaria Wants You популяризира България като място за житейска и професионална реализация и събира на подобни форуми хиляди млади хора от страната и чужбина.