В Младежки дом Пазарджик Дамски Лайънс клуб “ Пазарджик -Тракия “ и Лайънс клуб „Пазарджик“ излъчиха и наградиха участниците в градско ниво на международния Лайънс конкурс „Плакат на мира“, на тема “ Осмели се да мечтаеш „.
Първо място се присъди на Цветелина Апостолова, ученичка в Спортно училище – Пазарджик  с преподавател по рисуване г-жа Деница Гатева. Цветелина се представи с плакат, изработен в часовете по изобразително изкуство с преподавател Деница Гатева. „Да има мир сред хората на Земята е най-голямото богатство и това е моето послание – да се обединим и да направим света по-красив“, сподели Цветелина при награждаването. С успеха си тя получи правото да участва на национално ниво в конкурса. При класиране тя ще получи правото да участва в Международния конкурс, който ще се проведе в централата на Lions Clubs International в САЩ.
От Спортното училище освен рисунката на Цветелина в конкурса бяха наградени плакатите на шестокласниците Елена- Никол Иванова, Васил Филев, Мария Гъскова, Никол Петрова, Никол Тонкова, Георги Пашов, Йоана Руменова, Габриела Донова, както и на Ванеса Пешлова и Александрина Митева от седми клас.
Всички те получиха поощрителни награди, а рисунките им са подредени в изложба в Младежки дом – Пазарджик, която всеки може да види до 20 декември.
На второ място беше класирана Вероника Благова от школата по рисуване в Младежки дом Пазарджик с преподавател г-жа Александра Кисова.
Трето място спечели Ягода Георгиева от СОУ “ Георги Брегов “ с преподавател по рисуване г-жа Наталия Йрданова.
В конкурса взеха участие и децата от школата по изобразително изкуство към читалище “ Виделина “ с ръководител г-жа Светлозара Кузева. Плакатите на победителите ще бъдат оценявани на национално и международно ниво. Благодарим на всички участници и техните преподаватели за популяризирането на конкурса, а на класираните пожелаваме да спечелят голямата награда на международния конкурс в централата на Lions Clubs International в САЩ.