Седмицата на четенето в Спортното училище продължи с две интересни срещи. Говорителят на полицията г-н Мирослав Стоянов гостува на 5.а клас в часа по БЕЛ на г-жа Зорница Кузева. Той представи пред класа разказ на Илия Михайлов, учител и писател от Пазарджик. Произведението предизвика дискусия за това какви са били игрите и срещите на децата в миналото и какви са сега. Голям интерес за петокласниците очаквано беше и професията на техния гост. Г-н Стоянов разказа за същността на своята работа, а също така даде ценни съвети за безопасността при употребата на тротинетки, като отговори на многобройните въпроси на учениците.
Малко по-късно фурор в училище предизвика появата на музиканта и певеца Тома Здравков. Рокаджията от Пазарджик посети часа по музика на г-жа Ирина Цанева в 7.б клас. Беше избрал да прочете откъс от любимата си детска книга – „Алиса в Страната на чудесата“, като сподели, че дъщеричката му също се казва Алиса. След четенето учениците му задаваха много въпроси и смело го разпитваха за участията му в „Hell’s kitchen“ и миналогодишното „Като две капки вода“. Говориха си за книги, музика и телевизия, а накрая всички се снимаха за спомен и получиха автограф.
Ръководството и екипът на Спортното училище благодари на всичките си специални гости в Седмицата на четенето за отделеното време и чудесните срещи. О