След изключително зрелищния мач на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик снощи, който бе и решаващ за оставането на ФК „Хебър“ в елитната група, общинският съветник Атанас Шопов направи следното изявление.

„Всички фенове на спорта в Пазарджик и най – вече на ФК „Хебър“ трябва да благодарят на един човек и той се казва Румен Димитров!
В най – тежкия момент когато ФК „Хебър“ бе изоставен и от старото ръководство и от новото ръководство на Община Пазарджик, именно той показа как трябва да се държи един мислещ за общината и спорта човек.

Благодарение на него се обединихме с Валентин Василев от „Валдани“ , Роман Цветков от „Металика“, моя милост и още верни приятели, милеещи за спорта и развитието на нашия град. Лично аз съм имал няколко срещи с Любо Пенев в най – трудния период , когато парите бяха химера , Любо постъпи повече от мъжки като повярва на мене и Румен Димитров и не само остана на чело на отбора, но ги мотивира, както само той си може и знае. Поклон пред тебе, Любо !

До тук всичко мина добре, но през новия сезон се надявам ръководството на Общината да преразгледа отношението към спорта и футбола, защото в този град със затихващи функции, хората трябва да намират поне за два часа нещо, което да ги кара да се чувстват щастливи.

С цялата си енергия не само аз, а и всички останали ще продължим да работим за нашия любим футболен отбор, като направим и невъзможното да бъдем фактор през новия сезон.

Защото лесно се руши един готов отбор, който разполага с всичко  – стадион, база, помощни игрища и 350 деца в школата, но много трудно се гради!“