Над двеста деца от Пещера гледаха днес представлението „Палавникът“ на сцената на НЧ“Развитие – 1873″ в Пещера. Постановката бе безплатна за тях и е подарък от „Биовет“ АД по случай утрешния Международен ден на детето – 1 юни.

На сцената трима актьори от хасковския театър „Иван Димов“ разказаха как лудориите се случват в ежедневието ни, а вина за тях няма никой. Децата са палави по природа и всяка тяхна постъпка може да бъде изтълкувана грешно от възрастните. Актьорите бързо завладяха вниманието на децата и ги направиха съпричастни към самата пиеса, като непрекъснато контактуваха с тях по един или друг начин.

„Беше много смешно през цялото време!“, „На мен най-много ми хареса, че се катериха по стълбите!“, „Аз ще я разкажа на мама, защото тя беше на работа и не можеше да дойде!“, това бяха част от коментарите на малките зрители, които бяха на възраст от четири до десет години. Заедно с тях бяха и техните преподавателки от начален етап на обучението, от всички пещерски училища.

Малко преди спектакъла, на центъра започна програмата на детските градини, където пък видяхме колко хубаво пеят и танцуват техните възпитаници. Поздрав към тях отправи и кметът Йордан Младенов, който им пожела весело и слънчево лято.