Преди минути приключи втората операция на нахапания от куче инкасатор от ЕВН, съобщиха от МБАЛ – Пазарджик. 64-годишен мъж, който е бил нахапан от дворно куче в село Бошуля, е приет в събота/15 февруари/ в Спешното отделение на МБАЛ-Пазарджик.
Прегледът на спешните медици е установил, че част  от палеца на лявата ръка е отхапан. Кървящата рана е промита и превързана. Консултиран е от ортопед от Отделението по ортопедия и травматология. Д-р Асен Калоферов е установил, че пострадалият мъж има травматична ампутация на крайната част на палеца. Пациентът веднага е настанен в ортопедичното отделение.
Направена е консултация и с лекар от Инфекциозно отделение. На 64-годишния мъж е поставена противобясна ваксина.По спешност пострадалият е опериран. Извършено е щателно почистване на раната, спряно е кървенето от нея и е спасена по-голяма част от пръста, който обаче ще остане скъсен до основата на нокътя.
След първата операция  на пациента е назначено и антибиотично лечение, за да се преодолее инфекцията  на  оперирания пръст. Днес е извършена втора операция на палеца, при която са отстранени некротични материали от раната.
64-годишният мъж остава на лечение в Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ-Пазарджик . В четвъртък лекуващият лекар ще прецени дали той може да бъде изписан за домашно лечение. Извършените интервенции по палеца няма да попречат на захвата в бъдеще на пациента, обясни д-р Калоферов.