Нека в неделя заедно да отидем и да защитим в Пловдив паметника на руския войник Альоша, който е символ на една освободителна война с участието на българи, руси, славяни, украинци. Нека да пазим историята и паметта на миналото. С тези думи кандидатът за народен представител от Коалиция „ БСП за България“ в 13-ти МИР и втора в листата Петя Цанкова се обърна към събралите се в залата на Народно читалище „ Развитие“ в град Пещера.

Тя припомни, че Областният съвет на БСП в Пазарджик излезе с декларация, с която се противопостави на решението на Столичния Общински съвет за премахване на паметника на Съветската армия в София. Каква е гаранцията, че тези псевдодемократи няма да посегнат и на паметника-светиня Шипка“, попита риторично Цанкова.

„БСП влиза в тези избори като социално отговорна партия. Силата на БСП е в социалната политика и с открити очи можем да ви погледнем, защото макар и за кратък период в управлението, реализирахме немалка част от нашите социални предложения. БСП е за стабилност на доходите – да има лимит на надценките и таван на цените. Държавата трябва да поеме регулацията на цените на основните стоки. Като учител с болка следя какво става в образованието. Болката е, че нашите деца стават все по-неграмотни. Позволихме на НПО на Сорос да навлязат в училищата, да се прави опит за подмяна на християнските ценности. Ще настояваме за промяна на учебните програми, тъй като в момента те не са съобразени с възрастта на учениците“, каза Петя Цанкова.

Като трети приоритет на БСП тя очерта здравеопазването. БСП ще настоява държавните и общинските здравни заведения да не бъдат с търговски статут. Не се противопоставяме на частните болници, но смятаме, че те не трябва да се финансират от Националната Здравно-осигурителна каса. По отношение на националната сигурност и суверенитет-БСП е против въвличането на България във войната в Украйна, не искаме да воюваме срещу нашите освободители-руския народ, каза областният председател на социалистите Петя Цанкова.

„Виждам в погледите ви надежда за по-добро. Вярвам, че ще дойдат и по-добри дни“, каза и кандидатът от Пещера Георги Петров, който призова съгражданите си на 2 април да направят правилния избор с № 1 в бюлетината. Няма други партия, която да е по-социална от БСП и да мисли за хората.

„Радостен съм, че пред нас са млади хора, хора с опит, които в трудни дни поеха отговорност да застанат пред вас и да участват в кампанията“, каза и кметът на община Пещера Йордан Младенов, който беше в залата, за да подкрепи кандидатите от листата и да им пожелае успех и здраве. „Две години държавата лъкатуши заради неразбирателство на централно ниво. Аз като кмет съм притеснен, че няма бюджет и не мога да помогна за повишаване на доходите на хората, затова на 2 април трябва да покажем добър резултат, да има редовно правителство и в него да има една лява партия-БСП, която да се грижи за хората“, каза Йордан Младенов. В срещата в Пещера участваха и кандидатите Димитър Жилков, Велина Георгиева, Петър Горчев, Ирина Мирчева, Андрей Кюркчийски, Елена Велева, Десислава Георгиева и Елена Лулина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!