Пазарджиклията Георги Янков влиза в двубой със Симеон Томов във „Фермата“. На сайта на предаването вече е пусната анкета „Дуел на седмицата“, в която можете да подкрепите единия от двамата пазарджишки участници в четвъртия формат. Георги Янков е на 29 години, той е икономист по образование, а в момента развива успешна кариера като търговец на IT услуги в столицата. През тази седмица почитателите на предаването могат да следят изявите му, както и тези на прекия му конкурент Симеон Томов, а в края на седемте дни ще бъде направен разбор на поведението на двамата. Зрителският вот също е важен, за да запазим Георги Томов във формата.

За Георги Янков можете да гласувате – ТУК

По време на своя престой във фермата участниците ще получават задачи и напътствия от своите стопани. За трети пореден сезон младото фермерско семейство Благовеста и Николай Василеви ще предават трудолюбието и любовта си към земята на участниците като техни ментори. Те ще напътстват участниците как със собствените си ръце да произвеждат всичко сами, да се грижат за животните и да отглеждат сами зеленчуците си. В новия сезон Бети и Николай ще имат и отговорността да определят единия от кандидатите за Фермер на седмицата. Както досега, всяка седмица двамата ще дават и специална задача на участниците, а в края й ще проверяват и оценяват труда им.

Семейство Василеви са собственици на ферма в Източните Родопи, в село Горно поле, община Маджарово, където вече над 20 години отлеждат животни по начин, който е не само свободен, но полудив.

ФЕРМЕР НА СЕДМИЦАТА

Всяка седмица един от участниците ще бъде избиран за Фермер на седмицата, което му дава специален статут и привилегии пред останалите участници. В четвърти сезон механиката на избора му ще бъде изцяло нова. Той/Тя ще се ползва със сериозни привилегии – ще живее в самостоятелна постройка, в която ще намери повече удобства от основната къща; ще получава мигновен имунитет от елиминиране за конкретната седмица, ще има право да избира двама ратаи – един мъж и една жена, ще седи на централно място на масата за хранене, ще разпределя отговорностите по изпълнението на седмичните задачи и цялата останала работата във фермата между останалите участници;

РАТАИ

Всеки вторник ще се провежда битка за имунитет от ратайство на принципа мъже срещу мъже и жени срещу жени. След специална церемония по избирането на ратаите двамата определени участника ще бъдат отделени от останалите и ще живеят в много по-примитивни условия от групата.  Те ще живеят близо до животните и ще трябва да осигуряват препитанието на останалите, както и да вършат голяма част от мръсната работа.

ЕЛИМИНАЦИИ

Освен предизвикателството за участниците да се справят с условията на живот във Фермата, всяка седмица един от тях ще отпада. В по-дългия епизод в неделя двама участници ще се изправят на дуел един срещу друг.

Как се определят двамата дуелисти

Фермерът на седмицата посочва първия дуелист, като това трябва да бъде един от двамата ратаи на седмицата. Първият дуелист сам избира своя опонент. Посоченият втори дуелист има правото да избере естеството на самия дуел.

ДУЕЛИ

Дуелите ще тестват силата, сръчността и фермерските знания на двамата дуелисти. Преди да се изправят един срещу друг, те ще прекарват последната нощ в изолация в къщичките на дуелистите. За няколко часа в деня преди дуела, те ще бъдат посещавани от свои близки и/или приятели.

Вторият участник от Пазарджик е 25-годишната учителка Александра Пенова.