През вчерашния ден – 13.03.2021 г., поради потвърден случай на COVID-19  на учител в град Брацигово, със заповед на директора на РЗИ Пазарджик  е поставена под карантина Първа  група „Синчец“ на детска градина „Здравец“ – град Брацигово.

Преустановени са посещенията на децата в детското заведение, предписано е извършването на основна дезинфекция на помещенията в сградата използвани от групата, както и на цялата градина, съгласно „Алгоритъма за дезинфекционните мероприятия в обектите с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на COVID-19“. Проследява се състоянието на децата.

РЗИ Пазарджик информира за 53 положителни проби през последното денонощие за COVID-19; 5 лица от област Пазарджик ще прекарат карантината си в други области на страната, с тях общият брой става 58, хоспитализирани са 2. Разпределени по пол – 30 жени и 23 мъже, на възраст от 8 до 87 години.

Новооткритите са от следните населени места: от град Пазарджик – 8, от село Огняново – 1, от село Алеко Константиново – 1, от село Главиница – 2, от село Дебръщица – 1, от село Мало Конаре – 2, от село Црънча – 3; от град Панагюрище –6; от село Калугерово – 2, от село Памидово – 1; от град Септември – 9, от село Симеоновец – 1; от град Пещера – 3, от село Радилово – 2; от град Стрелча – 4, от село Смилец – 1; от град Брацигово – 1, от село Бяга – 1; от град Белово – 1, от село Момина Клисура – 1; от град Велинград – 2.

Починали са:

  • Жена на 45 години от село Говедаре, с придружаващо заболяване захарен диабет.
  • Мъж на 73 години от село Злокучене с придружаващи заболявания –  сърдечно заболяване и захарен диабет.
  • Мъж на 56 години от село Братаница с придружаващо сърдечно заболяване.