Помощникът на РЗИ Пазарджик мечето Ози, заедно с началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ – Ирина Атанасова, бяха гости на учениците от 3 клас на СУ „Св. Климент Охридски“ град Пещера. Повод за посещението им бе поредният етап от провежданото Детско полицейско управление, а темата представена на децата бе „Вредата от употребата и злоупотребата с алкохол“. С приказка, презентация и симулативни игри малчуганите бяха въведени в сериозната тема за вредното влияние на алкохола върху здравето на човек.

dav

Децата задаваха интересни и провокативни въпроси – „Защо се продава алкохол, като е вреден за здравето“, „Действа ли добре на здравето“, „От какво, количество мога да се напия“, обсъждаха ситуации, в които може да попадне човек злоупотребил с алкохол – „да заспи“, „да се изложи“, „да направи катастрофа“.

Коментираха приказката на Лев Толстой „Най-малкото дяволче и човекът“, всички бяха убедени, че макар писана преди години тя звучи актуално и днес, и прекаляването с алкохол води до много тежки последствия за хората.

Накрая всяко дете получи подарък – книжка за оцветяване от поредицата на РЗИ Пазарджик „Училище за здраве“ – „Приказка за алкохола“.