От четвъртък до днес в столичната зала “Европа” се проведе Държавно-лично първенство по Бадминтон за мъже и жени-финали, съобщи треньорът Неделчо Кесов. Участие взеха над 240 състезатели от 32 клуба от цялата страна. Стефани Стоева финишира като трикратна, абсолютна Държавна шампионка.

На единично жени, Стефани победи на финала изключително убедително Калояна Налбантова-Виктори-София с 2:0 гейма. На двойки жени Стефани и Габриела Стоеви спечелиха финала срещу Налбантова/Димова-Макарска с 2:0 гейма. На смесени двойки Стефани с партньор Даниел Николов-(Ракетспиид-София) победиха на финала Стилиян Макарски/Диана Димова-Макарска с 2:0 гейма.

Гергана Павлова се завърна ударно в челото на класиранията с три бронзови медала.На единично жени е трета, като на полуфинал загуби от Стефани Стоева. На двойки жени с новата си партньорка Михаела Златанова-(Виктори-София) са трети, като на полуфинал загубиха с 2:1 гейма от Налбантова/Димова-Макарска (Виктори-София).

На смесени двойки с партньор Стефан Гърев са трети. Състезателките имаха малшанса на полуфинал да се паднат срещу Стефани Стоева/Даниел Николов. Така Гергана Павлова записа най-силното си Държавно първенство при жените до сега. Много силно представяне и за мъжката ни двойка Илиян Янков/Илиян Стоилов, които се класираха на девето място и бяха на две точки от класиране в осмицата.

Стефан Гърев на единично мъже е пети, като за влизане в медалите загуби от Иван Русев(Виктори-София), а както посочихме по-горе заедно с Гергана Павлова са трети на смесени двойки. Състезателите на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик направиха отлично състезание и класираха отбора си като тимът с най-много медали: 4 златни и 4 бронзови медала.