Престижното трето място и бронзов медал на туринра за Европейската купа спечели Емил Вълчев – джудист на СК „Кодокан“ и ученик в Спортното училище в Пазарджик. Състезанието се проведе на 11 и 12 март в Загреб и в него участваха над 900 състезатели. Освен Емил Вълчев на Европейското в Загреб „Кадокан“ и Спортното училище имаха още един представител – деветокласникът Георги Дамянов.

И двамата наши състезатели има сериозна конкуренция. При кадетите Емил Вълчев имаше за съперници 66 джудисти, но се пребори за бронза след 5 победи. На старта в категория до 81 кг младият състезател на „Кодокан“ (Пз) се наложи с ипон в продължението над Кендо Кремерз (Белгия), после преодоля украинеца Костантин Бялогоровски също с ипон, на осминафиналите се справи с Георги Бенделияни (Грузия) – ваздари, на четвърфиналите също записа успех с вадзари срещу Аркаиз Енериз (Испания), но на полуфинала не успях срещу азера Аслан Коцоев – ипон.

Все пак в решителната среща за бронзовото отличие Вълчев преодоля Тис Алтена (Нидерландия) с ипон.

Другият наш състезател – Георги Дамянов (кат. 60 кг), имаше за съперници 110 състезатели и не успя да се пребори за медал. Той достигна до трети кръг на състезанието за европейската купа. Но самото участие на Европейско първенство вече е постижение за младите ни състезатели и признание за отличната школа на пазарджишкия клуб „Кодокан“.
След турнира джудистите ни ще останат на тридневен лагер в хърватската столица.