Ръководството и екипът на МБАЛ „Здраве“, гр. Пазарджик бе наградено с Плакет за хуманитарна мисия „Доброто е сила“ за оказаната подкрепа в дарителската кампания за помощ на пострадалото население в Република Турция и Сирийската арабска република, организирана от Национална асоциация на доброволците в Република България – НАДРБ и представители на ДОБРО СЪРЦЕ – Пазарджик , Конна база Шарков, Аварийно Спасяване Пловдив и Сдружение Планинско спасяване – област Пазарджик
Плакетът заедно с благодарствения адрес до екипа на лечебното заведение бяха връчени на управителя на болницата д-р Мариана Динкова и главната медицинска сестра Божурка Маринова.
„Благодарим Ви за вашата подкрепа към хората, попаднали в беда, за които жест на помощ и акт на солидарност са опора и надежда за оцеляване. Благодарим Ви, че сте такива големи човеци“, пишат в адрес до екипа на МБАЛ „Здраве“ от Националната асоциация на доброволците в Република България.
Екипът на лечебното заведение се включи в дарителската кампания като предостави безвъзмездно медицински консумативи, одеала, палатки, спални чували.